Αποζημίωση
EL EN
[email protected] +302109818688

Καθυστέρηση αποσκευής

Ποιο ποσό μπορώ να διεκδικήσω για την καθυστέρηση της αποσκευής μου;

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μόντρεαλ μπορείτε να διεκδικήσετε οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκλήθηκε από την καθυστέρηση της αποσκευής σας, με την προϋπόθεση να υπάρχει απόδειξη ότι η καθυστέρηση αυτή σας ανάγκασε να πληρώσετε για την αντικατάσταση οποιωνδήποτε ειδών μεταφέρονταν με την αποσκευή σας. Επιπλέον, αν η καθυστέρηση της αποσκευής σας και των αντικειμένων εντός της σας προκάλεσε οποιουδήποτε είδους ταλαιπωρία μπορείτε να διεκδικήσετε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθική βλάβης. 

 

Η μέγιστη συνολική απαίτηση είναι 1.131 ΕΤΔ - περίπου €1.362. Τα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (ΕΤΔ) είναι το νόμισμα που δημιουργήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ενδεικτικά, την 1η Αυγούστου 2018, η ισοτιμία ήταν:

1 Ευρώ = 0,83 ΕΤΔ.

1 Δολλ. ΗΠΑ = 0,71 ΕΤΔ.


Μπορείτε να ακολουθήσετε την συναλλαγματική ισοτιμία εδώ.

Τι πρέπει να κάνω αν καθυστέρησε η αποσκευή μου;

  • Όταν ανακαλύψετε ότι η αποσκευή σας λείπει, να το αναφέρετε αμέσως στο γραφείο απώλειας αποσκευών του αερομεταφορέα που εκτέλεσε την πτήση και φροντίστε να συμπληρώσετε μια Έκθεση Παρατυπίας στη μεταφορά περιουσιακού στοιχείου (Property Irregularity Report). Κρατήστε ένα αντίγραφο και σημειώστε τον αριθμό αναφοράς της πιο πάνω Έκθεσης προκειμένου να παρακολουθείτε την κατάσταση της αποσκευής σας
  • Εάν πληρώσατε για να αντικαταστήσετε αντικείμενα που σας έλειπαν, τα οποία περιέχονταν στην καθυστερημένη αποσκευή, φυλάξτε όλες τις σχετικές αποδείξεις προκειμένου να τις χρησιμοποιήσετε για τη διεκδίκηση της οικονομικής ζημιάς σας.
  • Προσοχή! Αφότου η αποσκευή σας παραδόθηκε, έχετε 21 ημέρες για να υποβάλετε αξίωση εναντίον της αεροπορικής εταιρίας. Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα αποζημίωσής σας είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω email. Προσπαθήστε να συντάξετε έναν πλήρη κατάλογο όλων των αντικειμένων που περιέχονταν στην αποσκευή και επισυνάψτε όλα τις σχετικές αποδείξεις αγοράς καινούργιων αντικειμένων που έπρεπε να αγοράσετε, συμπεριλαμβανομένων τιμολογίων και βεβαιώσεων Τραπεζών ή πιστωτικών καρτών.

Μπορώ ακόμα να διεκδικήσω αποζημίωση μετά το πέρασμα μεγάλου χρονικού διαστήματος;

Με βάση τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, μπορείτε να διεκδικήσετε την αποζημίωσή σας για την καθυστέρηση αποσκευής σας εντός περιόδου 2 ετών από την ημερομηνία άφιξης στον προορισμό σας.

Πού μπορώ να διαβάσω τη Σύμβαση του Μόντρεαλ σχετικά με την καθυστέρηση αποσκευής;

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο κείμενο της Σύμβασης του Μόντρεαλ εδώ.

Διεκδικήστε την Αποζημίωσή σας

Θα σας πάρει λιγότερο από 3 λεπτά και θα μπορούσατε να λάβετε ό,τι δικαιούστε σε λίγα μόνο βήματα.

Διατάραξη Πτήσης

Καθυστέρηση, Ακύρωση,
Άρνηση Eπιβίβασης

Έλεγχος Αποζημίωσης

Πρόβλημα με Aποσκευή

Απώλεια, Ζημιά

Υποβολή Αιτήματος

Κίνδυνος Yγείας

Τραυματισμός, Ασθένεια

Υποβολή Αιτήματος
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ