Αποζημίωση
EL EN
[email protected] +302109818688

Απώλεια αποσκευής

Ποιο ποσό μπορώ να διεκδικήσω για την απώλεια της αποσκευής μου;

Αν η αποσκευή σας έχει καθυστερήσει για περισσότερες από 21 μέρες, θεωρείται ότι έχει χαθεί.

 

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μόντρεαλ μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση ίση με την αξία της αποσκευής σας και οποιωνδήποτε αντικειμένων περιέχονταν σε αυτή, για τα οποία υπάρχει απόδειξη αγοράς. Επιπλέον, αν η καθυστέρηση της αποσκευής σας και των αντικειμένων εντός της σας προκάλεσε οποιουδήποτε είδους ταλαιπωρία μπορείτε να διεκδικήσετε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθική βλάβης. 

 

Η μέγιστη συνολική απαίτηση είναι 1.131 ΕΤΔ - περίπου €1.362. Τα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (ΕΤΔ) είναι το νόμισμα που δημιουργήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ενδεικτικά, την 1η Αυγούστου 2018, η ισοτιμία ήταν:

1 Ευρώ = 0,83 ΕΤΔ.

1 Δολλ. ΗΠΑ = 0,71 ΕΤΔ.


Μπορείτε να ακολουθήσετε την συναλλαγματική ισοτιμία εδώ.

Τι πρέπει να κάνω αν χάθηκε η αποσκευή μου;

  • Όταν ανακαλύψετε ότι η αποσκευή σας λείπει, να το αναφέρετε αμέσως στο γραφείο απώλειας αποσκευών του αερομεταφορέα που εκτέλεσε την πτήση και φροντίστε να συμπληρώσετε μια Έκθεση Παρατυπίας στη μεταφορά περιουσιακού στοιχείου (Property Irregularity Report). Κρατήστε ένα αντίγραφο και σημειώστε τον αριθμό αναφοράς της πιο πάνω Έκθεσης προκειμένου να παρακολουθείτε την κατάσταση της αποσκευής σας
  • Εάν πληρώσατε για να αντικαταστήσετε αντικείμενα που σας έλειπαν, τα οποία περιέχονταν στην καθυστερημένη αποσκευή, φυλάξτε όλες τις σχετικές αποδείξεις προκειμένου να τις χρησιμοποιήσετε για τη διεκδίκηση της οικονομικής ζημιάς σας.
  • Όταν η αεροπορική εταιρία παραδεχτεί την απώλεια ή περάσουν 21 μέρες από την ημέρα του ταξιδιού σας, μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα αποζημίωσής σας. Προσπαθήστε να συντάξετε έναν πλήρη κατάλογο όλων των αντικειμένων που περιέχονταν στην αποσκευή και επισυνάψτε όλες τις σχετικές αποδείξεις αγοράς καινούργιων αντικειμένων που έπρεπε να αγοράσετε, συμπεριλαμβανομένων τιμολογίων και βεβαιώσεων Τραπεζών ή πιστωτικών καρτών.

Μπορώ ακόμα να διεκδικήσω αποζημίωση μετά το πέρασμα μεγάλου χρονικού διαστήματος;

Με βάση τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, μπορείτε να διεκδικήσετε την αποζημίωσή σας για την απώλεια της αποσκευής σας εντός περιόδου 2 ετών από την ημερομηνία άφιξης στον προορισμό σας.

Πού μπορώ να διαβάσω τη Σύμβαση του Μόντρεαλ σχετικά με την απώλεια αποσκευής;

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο κείμενο της Σύμβασης του Μόντρεαλ εδώ.

Διεκδικήστε την Αποζημίωσή σας

Θα σας πάρει λιγότερο από 3 λεπτά και θα μπορούσατε να λάβετε ό,τι δικαιούστε σε λίγα μόνο βήματα.

Διατάραξη Πτήσης

Καθυστέρηση, Ακύρωση,
Άρνηση Eπιβίβασης

Έλεγχος Αποζημίωσης

Πρόβλημα με Aποσκευή

Απώλεια, Ζημιά

Υποβολή Αιτήματος

Κίνδυνος Yγείας

Τραυματισμός, Ασθένεια

Υποβολή Αιτήματος
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ