Αποζημίωση
EL EN
[email protected] +302109818688

Τραυματισμός ή ασθένεια

Ποιο ποσό μπορώ να ζητήσω, σε περίπτωση τραυματισμού ή κινδύνου για την υγεία;

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, εάν έχετε υποστεί κάποιον τραυματισμό ή ασθένεια επί του αεροσκάφους ή κατά τη διάρκεια της επιβίβασης ή αποβίβασης, για τον οποίο δεν ευθύνεστε, μπορείτε να διεκδικήσετε χρηματική ικανοποίηση λόγω  ηθικής βλάβης και αποζημίωση για τυχόν έξοδα που προέκυψαν εξαιτίας του τραυματισμού ή της ασθένειας μέχρι το ποσό των 113.100 ΕΤΔ - περίπου € 136.265. Τα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (ΕΤΔ) είναι το νόμισμα που δημιουργήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ενδεικτικά, την 1η Αυγούστου 2018, η ισοτιμία ήταν:

1 Ευρώ = 0,83 ΕΤΔ.

1 Δολλ. ΗΠΑ = 0,71 ΕΤΔ.


Μπορείτε να ακολουθήσετε την συναλλαγματική ισοτιμία εδώ.

 

 

Για κάθε ποσό ανώτερο από το πάνω, ο μεταφορέας θα απαλλαγεί από την ευθύνη του, αν μπορεί να αποδείξει ότι η ζημιά δεν οφειλόταν σε αμέλεια ή σε άλλη επιβλαβή πράξη ή παράλειψη του μεταφορέα, ή ότι η ζημία οφειλόταν αποκλειστικά σε αμέλεια ή σε άλλη επιβλαβή πράξη ή παράλειψη τρίτου.

Τι πρέπει να κάνω εάν έχω υποστεί τραυματισμό ή ασθένεια;

  • Από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα ή το επικίνδυνο για την υγεία σας περιστατικό, προσπαθήστε αν είναι δυνατόν να κρατήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας οποιωνδήποτε αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος ή του επικίνδυνου για την υγεία σας συμβάντος. Εάν είναι δυνατόν, να τραβήξετε φωτογραφίες του τραυματισμού σας και του περιβάλλοντος εντός του οποίου συνέβη και κρατήστε τις ως αποδεικτικά στοιχεία.
  • Πριν αναχωρήσετε από το αεροδρόμιο, δηλώστε το ατύχημα ή επικίνδυνο για την υγεία σας συμβάν στο γραφείο του αερομεταφορέα σας καθώς και στο γραφείο Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο. Φροντίστε να διατηρείτε αντίγραφα από τις δύο αναφορές σας και να σημειώσετε τους αριθμού αναφοράς τους.  
  • Τηρείτε αρχείο όλων των ιατρικών εξετάσεων που αποδεικνύουν τον τραυματισμό σας ή την ασθένειά σας και την εξέλιξη αυτών. Επίσης, διατηρείτε όλα τις αποδείξεις για τα ιατρικά έξοδα και άλλα έξοδα που ήταν αναγκαία για την ανάρρωσή σας.

Μπορώ ακόμα να διεκδικήσω αποζημίωση μετά το πέρασμα μεγάλου χρονικού διαστήματος;

Με βάση τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, μπορείτε να διεκδικήσετε την αποζημίωσή σας για τον τραυματισμό σας ή τον κίνδυνο στην υγείας σας εντός περιόδου 2 ετών από την ημερομηνία άφιξης στον προορισμό σας.

Πού μπορώ να διαβάσω τη Σύμβαση του Μόντρεαλ σχετικά με τον τραυματισμό;

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο κείμενο της Σύμβασης του Μόντρεαλ εδώ.

Διεκδικήστε την Αποζημίωσή σας

Θα σας πάρει λιγότερο από 3 λεπτά και θα μπορούσατε να λάβετε ό,τι δικαιούστε σε λίγα μόνο βήματα.

Διατάραξη Πτήσης

Καθυστέρηση, Ακύρωση,
Άρνηση Eπιβίβασης

Έλεγχος Αποζημίωσης

Πρόβλημα με Aποσκευή

Απώλεια, Ζημιά

Υποβολή Αιτήματος

Κίνδυνος Yγείας

Τραυματισμός, Ασθένεια

Υποβολή Αιτήματος
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ