Αποζημίωση
EL EN
[email protected] +302109818688

Ζημιά αποσκευής

Ποιο ποσό μπορώ να διεκδικήσω για τη ζημιά της αποσκευής μου;

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μόντρεαλ μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση για την επισκευή ή για την αντικατάσταση της αποσκευής, αν η αποσκευή καταστράφηκε. Αν οποιαδήποτε αντικείμενα που περιέχονταν στην αποσκευή επηρεάστηκαν και αυτά, η αξία τους μπορεί επίσης να διεκδικηθεί, αν παρουσιάσετε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Επιπλέον, αν η ζημιά της αποσκευής σας ή οποιωνδήποτε αντικειμένων εντός της σας προκάλεσε οποιουδήποτε είδους ηθική βλάβη μπορείτε να διεκδικήσετε χρηματική ικανοποίηση λόγω αυτής.

 

Η μέγιστη συνολική απαίτηση είναι 1.131 ΕΤΔ - περίπου €1.362. Τα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (ΕΤΔ) είναι το νόμισμα που δημιουργήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ενδεικτικά, την 1η Αυγούστου 2018, η ισοτιμία ήταν:

1 Ευρώ = 0,83 ΕΤΔ.

1 Δολλ. ΗΠΑ = 0,71 ΕΤΔ.


Μπορείτε να ακολουθήσετε την συναλλαγματική ισοτιμία εδώ.

Τι πρέπει να κάνω αν η αποσκευή μου έχει υποστεί ζημιά;

  • Ενώ είστε ακόμα στο αεροδρόμιο, φωτογραφήστε τη ζημιά της αποσκευής σας και τυχόν περιεχομένων σε αυτή αντικειμένων και δηλώστε τη ζημιά στο γραφείο αποσκευών του αερομεταφορέα που εκτελούσε την πτήση. Συμπληρώστε μια Έκθεση Παρατυπιών στη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων (Property Irregularity Report) και επισυνάψτε σε αυτή τις φωτογραφίες της ζημιάς.Κρατήστε ένα αντίγραφο και σημειώστε τον αριθμό αναφοράς της πιο πάνω Έκθεσης, ως απόδειξη της έγκαιρης ανακοίνωσης της διαμαρτυρίας σας στο αερομεταφορέα. 
  • Εάν πληρώσατε για αντικατάσταση περιεχομένων στην αποσκευή σας αντικειμένων που υπέστησαν ζημιά, κρατήστε όλες τις σχετικές αποδείξεις για να τις χρησιμοποιήσετε για τη διεκδίκηση της οικονομικής ζημιάς σας. Επίσης, κρατήστε την απόδειξη για την αντικατάσταση της κατεστραμμένης σας αποσκευής.
  • Προσοχή! Σε περίπτωση που δεν υποβάλετε Έκθεση για τη ζημιά της αποσκευής σας στο αεροδρόμιο έχετε μόνο 7 ημέρες από την παράδοση της αποσκευής που υπέστη ζημιά για να διαμαρτυρηθείτε στον μεταφορέα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συντάξει έναν πλήρη κατάλογο με την περιγραφή και την αξία της αποσκευής και των περιεχομένων σε αυτή αντικειμένων που υπέστησαν ζημία και επισυνάψτε όλες τις σχετικές αποδείξεις αγοράς καινούργιων αντικειμένων που έπρεπε να αγοράσετε, συμπεριλαμβανομένων τιμολογίων και βεβαιώσεων Τραπεζών ή πιστωτικών καρτών.

Μπορώ ακόμα να διεκδικήσω αποζημίωση μετά το πέρασμα μεγάλου χρονικού διαστήματος;

Με βάση τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, μπορείτε να διεκδικήσετε την αποζημίωσή σας για τη ζημιά της αποσκευής σας εντός περιόδου 2 ετών από την ημερομηνία άφιξης στον προορισμό σας.

Πού μπορώ να διαβάσω τη Σύμβαση του Μόντρεαλ σχετικά με τη ζημιά αποσκευής;

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο κείμενο της Σύμβασης του Μόντρεαλ εδώ.

Διεκδικήστε την Αποζημίωσή σας

Θα σας πάρει λιγότερο από 3 λεπτά και θα μπορούσατε να λάβετε ό,τι δικαιούστε σε λίγα μόνο βήματα.

Διατάραξη Πτήσης

Καθυστέρηση, Ακύρωση,
Άρνηση Eπιβίβασης

Έλεγχος Αποζημίωσης

Πρόβλημα με Aποσκευή

Απώλεια, Ζημιά

Υποβολή Αιτήματος

Κίνδυνος Yγείας

Τραυματισμός, Ασθένεια

Υποβολή Αιτήματος
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ